ВЛАСЕНИЧКЕ СРЕДЊОШКОЛКЕ БЛИСТАЈУ ЗЛАТНИМ СЈАЈЕМ

746

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Кошаркашице власеничког Средњошколског центра “Милорад Влачић” су се из Бијељине, са Регионалног такмичења за средње школе, вратиле као првакиње регије Бирач и Семберија.

Руководилац кошаркашке секције Далибор Видовић поносан је због постигнутог успјеха.

„Ми смо још једном показали да се у Власеници игра добра кошарка и добар баскет. Генерација кошаркашица која је била првак Републике Српске, наставила је низ започет у основној школи, доминатно узевши титулу на Регионалном и пласиравши се на Републичко такмичење. Младићима је зафалило спортске среће да у полуфиналу побиједе Бијељину, али је екипа кући стигла окићена бронзаним медаљама.  Дјеца су уложила доста рада и времена припремајући се за ово такмичење и на крају се показало да се труд исплатио“, закључио је тренер средњошколских кошаркашких екипа, иначе професор математике.

Из редова Власеничанки је и најбоља кошаркашица.

„Поред тога што су освојиле трофеј, из наше екипе је и најбоља играчица турнира, Ивана Павловић. Она је, потпуно заслужено, добила пехар“, каже Видовић.

Најбоље средњошколске кошаркашке екипе  у Српској биће познате крајем априла.

„Остаје нам још мјесец дана да се још боље спремимо за Републичко такмичење, које ће  бити одржано 27-28. априла. За титулу првака, у обје конкуренције, мушкој и женској,  ће борити  по шест екипа, првака регија.  Још увијек не знамо ко ће нам бити противници, али ми ћемо се потрудити да Власеницу, као и увијек, прикажемо у најбољем свјетлу“, обећао је тренер власеничке средњошкослке кошаркашке екипе.

Женска кошаркашка екипа коју су чиниле: капитен Кристина Трифуновић, Ивана Павловић, Марина Секулић, Александра Лазић, Хелена Стевановић, Милица Деурић, Анастасија Лазић, Александра Рељић, Николина Клисарић и Марија Пантелић,  је на свом путу до титуле прегазила Бијељину, Зворник и Сребреницу.

 

Младићи су савладали Милиће, док су од њих били бољи бијељински гимназијалци, а екипу су чинили: капитен Филип Даниловић, Младен Братић, Никола Бобар, Валентино Радић, Игор Братић, Никола Зекић, Алекса Ерделић, Страхиња Рончевић, Матеј Лакић, Никола Јовичић, Бојан Плакаловић, Ђорђе Нинић и Ђорђе Пајић.

 

Регионално такмичење у кошарци за средњошколце, које је дио Малих олимпијских игара Републике Српске,  одржано је у Гимназији “Филип Вишњић” у Бијељини.