ВЛАСЕНИЦА СПРЕМНА ЗА ТУРНИР

1357

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Кошаркашко игралиште у Власеници заблистало је новим сјајем и спремно чека кошаркаше из цијеле регије, учеснике Стритбол турнира 3×3.

“Као што смо и обећали, за Стритбол турнир 3×3  који организујемо први, али сигурно не посљедњи пут, потпуно смо преуредили и модернизовали кошаркашко игралиште у склопу власеничког Градског стадиона. Уз огромну подршку првог човјека Власенице Мирослава Краљевића и финансијску помоћ Општине, нас неколико заљубљеника у овај спорт, за само десетак дана, успјели смо створити врхунске услове за игру. Промијењени су кошеви и умјесто старих су постављени нови, зглобни, са три опруге и таблама од плексигласа, постављени су лед рефлектори, подлога… “, прича Далибор Видовић из Организационог одбора.

Дводеневни турнир почиње утакмицама омладинских екипа.

“Првог дана Турнира, 9. јула, биће одигране утакмице у пионирској, кадетској и јуниорској категорији, док ће се другог дана, 10. јула, за прву награду од 1 500 КМ и другу од 500 КМ борити сениорске екипе, у којима су и нека од најзвучнијих имена из овог спорта. Свечано проглашење побједника, као и најбољег шутера тројки и закуцавања, биће око 20 часова. С обзиром да влада велико интересовање, очекујемо и много наших суграђана на трибинама који ће бодрити своје пулене”, каже још један од организатора Давор Голијан.

Свечано отварање планирано је данас у 16 сати, а уз начелника Краљевића, који ће отворити Турнир, биће и репрезентативке БиХ, Анђела и Николина Делић.