МАЗИЋ НА ЧЕЛУ ВЛАСЕНИЧКОГ СДС-а

1669

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Славиша Мазић у наредне четири године биће на челу власеничког  СДС-а – једногласно су одлучили делегати на ванредној, Изборној скупштине, одржаној 5.11.2021. у Власеници.

С обзиром да је, након лоших резултата на Општим изборима 2020. године, у Власеници формирано Повјереништво на чијем челу је био Слободан Ђурић из Хан Пијеска, ово је био завршни корак у консолидацији власеничког Општинског одбора СДС.

Прије четири  мјесеца сам добио  задатак Повјереништва да организујем и поведем причу око формирања новог Општинског одбора  СДС-а и стварно могу рећи да сам презадовољан конекцијом са  свим члановима. Око 130 људи је присуствовало Изборној скупштини, од тога је 96 имало право гласа, а остало су били гости. Изабран је нови Општински одбор, изабрани су кандидати за Скупштину странке, и наравно ја, као кандидат за предсједника одбора у Власеници. Власничане ће у Скупштини СДС РС предстваљати: Радомир Стевановић, Винка Петровић, Јована Пајић, Невена Вуковић и ја, као предсједник. Вечерас се показало да смо на правом путу и надам се  периоду још интезивнијег рада и омасовљавању  СДС-а у  нашем граду“, казао је нови предсједник Општинског одбора СДС-а Власеница.

Мазић наводи да је пред новим одбором много посла.

„Ми ћемо у наредна два до три мјесеца урадити један документ који ће нам бити водиља. Урадићемо једну платформу развоја странке и, уопште, један план у ком ће смјеру  у нередном периоду СДС ићи, који ће обухватити све: од економије до спорта, младих, борачку популацију, пензионере, дијаспору и све оно што чини једну локалну заједницу. Тренутно, СДС у Скупштини општине Власеница има три одборника и дјелује опозиционо и тако ће и остати. Ми ћемо и даље наступати максимално коректно и оне одлуке које буду у сврху развоја града и свим тим неким стварима које су потребне за овај град биће подржане, а све за које ми сматрамо да нису коректне за развој општине Власеница, ми ћемо бити против“, јасан је Мазић.

Подршку новом руководству дао је и Мирко Шаровић.

„Процес формирања новог Општинског одбора трајао је неких четири мјесеца и досадашњи повјереник Слободан Ђурић био је главни координатор цијелог овог процеса. Настојали смо да задржимо старе кадрове СДС-а, овдје у Власеници, али и да увучемо један број млађих људи, јер сматрамо да  је једино то добитна комбинација. Странка је заиста била у кризи протеклих година, није имала добре резултате. Ми смо сматрали да треба нешто да промијенимо и да сви ови људи који су до сада били, били су добри чланови СДС-а, али нису имали тај потенцијал да направе  неке промјене. Надам се да смо сада погодили и помоћи ћемо, свакако, да они предводе сада странку за оно што је најважније у наредних 10 – 11 мјесеци, а то су општи избори.  Ја вјерујем у ове људе и мислим да се ради о правим члановима СДС-а, оданим, лојалним, који ће да спроводе политику наше странке, а ја, као предсједник, ћу им помоћи у том смислу“, навео је предсједник СДС-а.

Међу гостима на Изборној скупштини био је и Момчило Цвјетиновић, предсједник Општинског одбора СДС-а Сребреница, који је и  члан Главног одбора СДС-а.

„Многе ме успомене вежу за Власеницу, наравно и политичке, и вријеме када је СДС била предводник на овој регији. Надам се и увјерен сам да, с обзиром на снагу ове скупштине, да ће се то вратити на наредним изборима и тамо на оним локалним. Значи  да очекујемо да се ти резултати понове овдје у  Власеници и надам се да ћемо успјети“, истакао је Цвјетиновић.

Међу гостима на ванредној  Изборној скупштини власеничког СДС-а су још били представници одбора из Зворника, Осмака, Милића, Шековића, као и коалициони партнери из локалног парламента.